30 Energie zuinige woningen te Haaksbergen

  • 3d impressie bungalow
  • 3d impressie
  • 3d geschakelde
  • 3d impressie bungalow 2

De Maalderij omvat dertig duurzame woningen met een eigentijdse uitstraling, verdeeld over zeven uiteenlopende types. De stedenbouwkundige opzet van dit plan heeft mogelijk genaakt alle huizen op de zon te oriënteren.

Qua architectuur zijn de woningen geïnspireerd op het eerder beschreven agrarische industriële verleden van de omgeving. De huizen zijn voorzien van zogeheten lessenaarsdaken. Deze verwijzen naar de markante sheddaken op de textielfabrieken van weleer. Voor de afwerking van de woningen worden traditionele industriële materialen toegepast als baksteen en keramische pannen.

Duurzaam en energiezuinig, dat gaat op voor alle dertig nieuwbouwwoningen van De Maalderij. De perfecte situering stelt de op de lessenaarsdaken standaard aangebrachte zonnepanelen optimaal in staat om duurzame energie te leveren. Uitbreiding van het aantal zonnepanelen behoort tot de mogelijkheden. Dan kunt u zelf nóg meer energie opwekken, waardoor energieneutraal wonen haalbaar zou kunnen worden.

Zowel de bewoners van de Boerenbondstraat als bezoekers kunnen hun auto parkeren op de eigen parkeerplaats óf in de directe omgeving van de woning. Veiligheid is één van de speerpunten van De Maalderij. In de woning wordt op elke verdieping een doorgekoppelde rookmelder geïnstalleerd. Standaard is ook de toepassing van inbraakwerend hang- en sluitwerk.

Ontwerp: L&O Architecten

Verkoopinformatie: Oosting Makelaardij

Realisatie: Aannemersbedrijf Vogt

Voor meer informatie: www.de-maalderij.nl